Supercap product

“Ik krijg veel sneller grotere spieren”

Voor iedere training slik ik 1 capsule SuperCap, dit doe ik nu ongeveer drie maanden. Ik krijg veel sneller grotere spieren, de training heeft zo meer effect. Mohamed Disclaimer

Sportsupplementen

Veel sporters gebruiken sportvoeding, voedingssupplementen en soms zelfs doping om snel resultaat van de training te zien en beter te presteren. Je krijgt hierdoor meer energie om te sporten. Er zijn verschillende legale en illegale poeders, drankjes, shakes, tabletten en capsules op de markt.

Sportvoeding
Wanneer je regelmatig sport en veel spieren op wilt bouwen is het belangrijk voldoende koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten binnen te krijgen. Koolhydraten en gezonde vetten zorgen voor voldoende brandstof om voldoende energie tijdens de training te hebben. Gezonde vetten en eiwitten zorgen voor bouwstof om meer spierkracht op te bouwen. Voeding die voldoende vitaminen, mineralen en water bevatten zijn belangrijk om je lichaam gezond en sterk te houden.

Voedingssupplementen
Gebruik voedingssupplementen alleen als aanvulling op je normale gezonde voeding, niet als vervanging. Ze bevatten vaak extra vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen zitten vaak in een andere vorm in de supplementen dan dat je ze in de natuur zult aantreffen. Hierdoor worden ze sneller in je lichaam opgenomen. Ieder supplement heeft zijn eigen effect:

Doping
Doping is een illegale stof of methode die gebruikt wordt om beter te presteren. Deze worden vooral gebruikt bij topsport. In de Nederlandse wet staat niets beschreven over doping. Maar omdat deze in strijd zijn met de moraal van de sport wordt op veel grote wedstrijden getest op doping. Dit wordt gedaan door het IOC (Internationaal Olympisch Comité).

Anabole steroïde zorgen er voor dat de spieren meer eiwitten aanmaken waardoor de toename van spiermassa gestimuleerd wordt. Bijwerkingen van anabole steroïde zijn verhoogde kans op hart- en vaatziekten, depressies, achterdochtig gedrag en acne. Mannen kunnen last krijgen van pijn bij het plassen, kaalheid en een aanhoudende pijnlijke erectie. Doordat Anabole steroïde een hormoon is wat lijkt op het mannelijk hormoon testosteron kunnen vrouwen last krijgen van borstverkleining, menstruatiestoornissen en een blijvende verlaging van de stem.

Amfetaminen zorgt er voor dat je meer energie hebt en hierdoor meer presteert. De hartslag en bloeddruk worden verhoogt en de longen nemen meer zuurstof op. Cocaïne en cafeïne zijn soorten amfetaminen. Bijwerkingen zoals duizeligheid, hoofdpijn, slaapstoornissen en hallucinaties kunnen ontstaan.

EPO stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes waardoor je extra zuurstof in je bloed hebt. Hierdoor kun je langer door gaan met sporten. Het gebruik van EPO brengt het risico op trombose, hoge bloeddruk en griepverschijnselen met zich mee.

Groeihormonen worden gebruikt om de groei van spiermassa, botgroei en de stofwisseling te stimuleren. Door het gebruik van groeihormonen kan er een abnormale skeletvorming ontstaan. Ook kun je last krijgen van een verminderde werking van de schildklier, vochtophopingen, spierpijn en een hoge bloeddruk.

Pijnstillers zoals morfine, methadon en buprenorfine zorgen er voor dat je pijn bij overbelasting van je lichaam onderdrukt worden. Hierdoor kun je langer door gaan. Deze kunnen verslavend werken en versuffing, misselijkheid en verstopping met zich mee brengen. Ook loop je het risico blessures op te lopen.

Dé legale sportpil

  • Meer energie
  • Meer uithoudingsvermogen
  • Betere lichamelijke prestaties
  • Heldere geest
  • Niet verslavend